Kruis van Verdienste van het Japanse Rode Kruis

Kruis van Verdienste van het Japanse Rode Kruis

Het Kruis van Verdienste van het Japanse Rode Kruis is een onderscheiding van het Rode Kruis in Japan. De onderscheiding staat hoger in aanzien dan de Medaille van het Japanse Rode Kruis.

Het kruis is een zogeheten rupertkruis en heeft vier uitwaaierende wit geëmailleerde armen. Op de armen zijn zwarte banen getrokken. Het ronde medaillon toont op de voorzijde een Kruis van Genève, het symbool van het Rode Kruis binnen een als een lauwerkrans vormgegeven ring van Japanse symbolen; de bamboe, de bloem van de Paulowniaceae en de neerdalende ho-o’, de Japanse variant op de feniks. De ondergrond is donkerblauw geëmailleerd. Op de keerzijde staat een Japanse inscriptie.

Geschiedenis

Deze onderscheiding van het Japanese Rode Kruis werden voor het eerst uitgereikt in juni 1888. Japanse onderdanen, buitenlanders en vrouwen kunnen dit kruis ontvangen. Het lint waaraan de medailles hangen is altijd 37 millimeter breed en van rode gewaterde zijde. De twee strepen zijn zoals bij alle medailles van het Rode Kruis die tijdens de regering van de Showa-keizer werden verleend lichtblauw.

terug naar onderscheidingen

 

Bookmark the permalink.

Comments are closed.